10 vragen aan J.P.Primm
28-02-2014 00:00:00

Tien vragen voor J.P. Primm

door Lyanne Mulder

 

Halverwege het seizoen worden de supporters van de Kings verrast met een mededeling dat er na de wedstrijd tegen Groningen een spannend nieuwsbericht naar buiten komt. Na de wedstrijd vertelt coach Jean-Marc Jaumin dat er een nieuwe speler word ingevlogen om Rogier Jansen en Emmanuel Ubilla te ondersteunen op de point guard positie. De nieuwe speler heet J.P. Primm en was aan het wachten op nieuws van een club om weer te kunnen spelen. Nadat hij in de zomer van 2013 heeft gespeeld bij de Titanes, een team op de Domicaanse Republiek was het wachten op een nieuwe club en deed hij thuis hard zijn best om in vorm te blijven. In 2012 is hij aan de Hall op fame op zijn middelbare school, Dickson County High School toegevoegd. UNS Asheville Bulldogs was zijn collegeteam en daarna heeft hij in seizoen 2012-2013 voor twee teams gespeeld, de BC Kyiv te Oekraïne en JSF Nanterre te Frankrijk. En nu is hij in Den Helder om de Den Helder Kings te ondersteunen.

 

1. Wat was voor jou de reden om halverwege het seizoen naar Den Helder te komen?

Nadat ik afgelopen zomer heb meegespeeld in de Dominicaanse republiek was ik thuis aan het wachten op een nieuw team. Iedereen om mij heen vertelde mij ‘heb geduld’ want het duurde mij allemaal te lang. Ik deed hard mijn best om in vorm te blijven en actief te blijven en toen belde mijn agent dat er contact met hem opgenomen was vanuit Den Helder. Voordat ik het wist was het allemaal gebeurd en nu ben ik alweer 3 weken in Den Helder.


2. Wat zijn jouw verwachtingen voor de rest van het seizoen?

De kampioenschappen. Als je ziet hoe het team het heeft gedaan is het realistisch. Ik wil vooral het team ondersteunen, het is een fijn team. Ze hebben me echt verwelkomt en dat is een goed gevoel, je komt er toch halverwege het seizoen in dus dan heeft iedereen al een band opgebouwd. Maar ik voel me echt welkom en het zijn leuke mensen zowel op het veld als ernaast. Ik heb er in ieder geval veel zin in, dus ik hoop ook echt dat de coach tevreden over mij zal zijn en ik volgend jaar mag blijven.


3. Wat vindt je van Den Helder tot nu toe?

Ja ik vind het wel leuk, het is echt een gemeenschap die ons support en dat is heel goed om te zien. Ik ben er pas drie weken dus het is wel nog even wennen, maar wat ik tot nu toe heb gezien is allemaal positief.

4. Hoe ben je ooit begonnen met basketballen?

Ik heb een oudere broer en die speelde vroeger basketbal, als klein broertje wilde ik alles doen wat hij deed. Dus automatisch ook basketballen. Toen ik zes was ben ik ook echt op basketbal gegaan. Ik heb ernaast wel nog honkbal gespeeld, maar basketbal was toch wel mijn grote liefde. Mijn broer basketbalt nu niet meer, dus het is echt mijn ding geworden.


5. Als je geen basketbal had gespeeld, wat had je dan willen doen?

Na lang nadenken besluit J.P. dat er geen andere sport zou zijn, maar wel zou hij zich full time storten op zijn bedrijf WHBH elite trainingen. Wat staat voor: Work hard, be humble. Een jaar geleden ben ik het bedrijf begonnen, het is een basketbal opleiding van professionele en voormalige college atleten die  kinderen helpen naar het volgende niveau te komen. De kinderen zijn van zes jaar tot twintig/eenentwintig jaar ongeveer, zelfs als ze op college spelen blijven ze komen. Sommige trainen twee tot drie keer per week maar je hebt ook de fanatiekelingen die zeven keer per week trainen. We doen privé trainingen, teamtrainingen en groepstrainingen.Wat heel leuk is om te weten, dat de website van WHBH J.P. volgt in Nederland, de mensen daar kunnen via de website hun trainer volgen en de wedstrijden via livestreams bekijken. Ook zetten ze regelmatig foto’s online voorzien van persoonlijke quotes (wil je eens een kijkje nemen op de website hebben we hier de link http://www.whbhelitetraining.com, er is een speciaal kopje met JP NEWS!)


6. Wat wil je nog graag doen in je leven, iets waar je over tien jaar spijt van krijgt omdat je het  niet hebt gedaan?

Ik heb er nu eigenlijk al een beetje spijt van dat  ik tijdens de middelbare school niet iets langer ben door gegaan met honkbal. Voor de rest wil  ik nog graag door verschillende landen reizen, dit kan voor mijn basketbalcarrière zijn of privé. Voor de rest doe ik eigenlijk nu wel wat ik graag doe, mijn basketbalcarrière gaat goed en ik heb mijn eigen bedrijf waar ik erg trots op ben.


7. Tijdens de middelbare school heb je meegedaan aan de East-West Tennessee all star game, wat vond je van de all star game hier in Nederland afgelopen zondag?

Ik vond het echt heel erg leuk, het is leuk om te zien wat er word georganiseerd en dat er veel mensen komen. Matrixx Magixx speler en deelnemer van de dunkcontest, Kevin Martin kon ik nog van Amerika dus het is ook heel leuk om elkaar dan  hier terug te zien. Om te kijken hoe je teamgenoten het doen op de dag en dat twee teamgenoten worden vernoemd tot MVP is leuk om mee te maken. Ik heb een fijne dag gehad, je hebt contact met je teamgenoten en je leert de andere spelers ook kennen. De opzet van de Nederlandse all star game is wel hetzelfde als die in Amerika, ook daar worden wedstrijden gespeeld, driepunters wedstrijden en dunk contesten gehouden. 

 

8. Het is niet te missen, en ik denk dat er veel mensen nieuwsgierig naar zijn. Je tattoos, wat is de eerste die je hebt laten zetten en waarom?

 De eerste tattoo die ik heb laten zetten is een kruis op mijn rechter bovenarm, deze heb ik laten zetten toen mijn oma overleed. Ik was toen achttien jaar. Nu ben ik vierentwintig en ben ik de tel kwijt geraakt om eerlijk te zijn, veel ruimte vrij heb ik eigenlijk ook niet meer.Teamgenoot Emmanuel was aanwezig tijdens het interview en de twee spelers maken een onderling grapje tijdens deze vraag, J.P. moet er zelf ook wel hard om lachen.


9. Wie is J.P. Primm, omschrijf jezelf in vijf woorden en als het kan met uitleg erbij.

Verantwoordelijk, fun, layed back, ondersteunend en geloof. Ik ben een verantwoordelijk persoon en ik voel me ook verantwoordelijk voor andere mensen en situaties. Ik denk dat ik een fun persoon ben waar je veel lol mee kan hebben, ik houd wel van een grapje en ben een vrolijk persoon. Ook ben ik wel een rustig, layed back persoon. Ik ben chill en maak me niet snel druk. Eigenlijk net zoals verantwoordelijk ben ik ook ondersteunend, ik sta graag klaar voor mensen en wil hun ook helpen om verder te komen. Verder ben ik gelovig. Ik geloof er ook in dat je overal geloof in moet houden, het komt altijd wel goed.


10. Wat mis je van thuis?

Mijn verloofde en twee dochters. Ik heb twee dochters van 2 jaar en 4 maanden, we zijn nu bezig met een paspoort te regelen voor mijn jongste dochter zodat ze snel op bezoek kunnen komen. De rest van mijn familie mis ik ook wel, maar mijn eigen gezinnetje toch het meeste.J.P. wilt graag nog iedereen bedanken voor de open armen die hem hebben ontvangen. Hij heeft het erg naar zijn zin tot nu toe en kijkt uit naar de rest van het seizoen.
 

Meer nieuws


Next

Volgende wedstrijd

Port of DH Kings - nnb

Ranking

 

 

Nr  Team G Ptn
1 Den Bosch (SPM Shoeters)
10  18
2 Leiden (ZZ Leiden)
10 16
3 Den Helder Kings
11 16
4 Zwolle (Landstede)
9 14
5 Groningen (Donar)
10 12
6 Rotterdam (Challenge sports)
12 8
7 Leeuwarden (Aris)
10 6
8 Weert (Maxxcom BSW)
11 2
9 Amsterdam (BC Apollo)
9 0